Tätä lasagne olen tehnyt jo kauan. Aina se on yhtä hyvää. Proteiinia siinä ei ole kamalasti, joten lisukkeena on hyvä tarjota jotain proteiinipitoista, kuten salaattia, jossa on marinoituja papuja.

Tarvitset:

  • punajuurikastiketta
  • valkokastiketta
  • täysjyvälasagnelevyjä
  • halutessasi soijajuustoraastetta

Punajuurikastike

3 punajuurta

1 sipuli

1 porkkana

1prk tomaattipyreetä

oreganoa

valkosipulia

kasvisliemijauhetta

vettä

öljyä paistamiseen

(Ainesten suhteita voi aina muuttaa, mulla taisi olla tälläkertaa enemmän punajuurta, kuin alkuperäisessä reseptissä) Kuori ja raasta (tai hienonna yleiskoneella) punajuuret ja porkkanat. Kuori ja pilko sipulit ja paista niitä kattilassa öljyssä. Lisää muuta aineet kattilaan ja anna kiehua vähintään 15 min.

Valkokastike

8 dl maustamatonta soijamaitoa

suolaa

6 rkl vehnäjauhoja ja vettä

Laita soijamaito kattilaan. Sekoita mukissa vehnäjauhosta ja vedestä suuruste, joka on kuin paksua lettutaikinaa. Odota kunnes soijamaito kiehuu ja sekoita huolellisesti vispaten kokoajan suuruste maidon joukkoon. Suuruste kannattaa kaataa joukkoo ohuena nauhana. Mausta suolalla. Jos haluat kastikkeesta rasvaisemman, kuten oikea valkokastike on, lisää joukkoon 20 g sinistä keijua tai muuta vegaanista margariinia.

Lasagne kasataan laittamalla kerroksittain punajuurikastiketta, valkokastiketta ja lasagnelevyjä uunivuokaan (ruorakulmionmuotoinen on kätevin). Päällimmäiseksi tulee kerros lasagnelevyjä ja valkokastiketta. Päälle voit laittaa halutessasi vielä raastettua soijajuustoa. Paista vielä 180 asteisessa uunissa tunnin ajan, tai kunnes pinta on saanut kauniin ruskean värin.