498787.jpg

Täyte:

500 g maustamatonta soijajugurttia

1 prk vatkautuvaa soijakermaa

2 sitruunan mehu (raasta kuoret mukaan, jos käytät luomuja)

0,5 dl sokeria

3 tl vaniljasokeria

Pohja:

100 g laktoositonta margariinia

3 dl jauhoja

2 rkl sokeria

1 tl suolaa

1 dl kylmää vettä

Valuta ensin jugurtista pois nestettä: laita siivilään harsokangasta tms. ja kaada jugurtti sen päälle. Anna jugurtin valua, kunnes siitä on poistunut n. 1 dl nestettä. Jos sekoitat jugurttia välillä pääsee neste poistumaan nopeammin. Valmista soijakermavaahto purkin ohjeiden mukaan. Sekoita kaikki täytteen aineet. Sitruunan ja sokerin määrää voit muuttaa oman maun mukaiseksi, itse pidän aika sitruunaisesta.

Sekoita kaikki pohjan kuivataineet keskenään. Nypi joukkoon margariini ja lisää lopuksi vesi. Laita taikina vetäytymään puoleksi tunniksi jääkaappiin. Kauli taikina piirakkavuokaan sopivaksi, siten, että piirakkaan tulee pienet reunat. Kauliminen on helpointa kahden leivinpaperin välissä. Kun laitat toisen papereita vuoan sisään irtoo piirakka helposti. Paista 220 asteessa n. 25 min. Täyte ei saa ruskistua. Jäähdytä kunnolla ennen tarjoilua.