Edellisen kirjoituksen kommenteissa kyseltiin häidemme menusta. Tarjoamuksemme olivat kylmä seisovapöytä periaatteella. Ja onneksi (?) vieraiden määrä oli rajoitettu minimiin.

Suolaisia ruokia olivat:

Kuskus-salaatti, vihreä pähkinäsalaatti, kevätkääryleet ( ja hapanimelä chilidippi), viininlehtikääryleet, tuore leipä, hummusta ja kasvistahnaa sekä mustatorvisienipiirakkaa. Kääryleet olivat puolivalmista ostotavaraa, ettei morsian ole koko yötä keittiössä vaan ehtii ottaa kauneusunensa. (Vinkiksi muuten, että Helsingistä Vii Voan kaupasta saa pakastettuja Tsing Tao kasviskevätkääryleitä, jotka ovat ihan sika hyviä. Ne valmistetaan uppopaistamalla)

Makeaa oli:

Mango-omenakakku, omenakakku, aprikoosi-minttusuklaakakku. Kaikki peruskakkupohjareseptillä. Kuivahedelmäkakku, joka oli leivottu ohjeetta (eikä sitä muistettu kirjoittaa ylös). Sitten erilaisia meloneita ja marjoja.

Juomaksi tarjottiin jääteetä, viiniä ja kahvia tai teetä.

Kun häähumu oli ohi ja viiniä pullon pohjalla päätin tehdä punaviinihärkää. Ohje on kovin summittainen, mutta niin oli ruuan valmistuskin. Mutta parasta soijasuikalekastiketta, jota olen ikinä tehnyt.

Soijasuikaleita punaviinissä

1 sipuli
soijasuikaleita
punaviinipullon loppu (mulla oli ehkä 2 dl)
kasvisliemijauhetta, pippuria
kaurakermaa
vettä
öljyä

Paista ensin sipulia öljyssä. Lisää soijasuikaleet, vähän vettä, punaviini, pippuri ja kasvisliemijauhe. Anna kiehua n. 15-20 min, kunnes nesteet on kiehuneet n. puoleen alkuperäisestä. Lisää kerma, tarkista maku ja syö perunoiden kanssa. Tein kaveriksi vielä tomaatti-sipulisalaattia.

Sitten haasteeseen, jonka sain Lettupannun Hennalta.

Kahdeksan asiaa, jotka tekevät onnelliseksi (ei tärkeysjärjestyksessä ja perhettähän ei saanut mainita)

875204.jpg

1. käsityöt, erityisesti neulominen
2. kissat (Minni ja Otto)
3. Rooibos (tee). Mun suosikkilaatu on Forsmanin Aavikkokerma
4. liikunta, erityisesti pyöräily ja melonta
5. kukat (tänään ajoin melkein ojaan, kun ihastelin tosi komeaa syyshortensiaa)
6. kaverit
7. retkeily ja ulkoilu
8. mukava työ

Ja tietysti meidän kiva talo jne. Mutta olipas mukavan tylsiä asioita :)