Leivoin tämän kakun jo äitienpäiväksi, mutta unohdin kameran äidin luo ja saisen vasta nyt takaisin. Testasin tähän kakkuun Go green uutta vispikermaa. Toimii hyvin, mutta aluksi epäilytti. Kerma oli niin paksua, että sen sai lusikalla kaivaa ulos purkista. Mutta sähkövatkain teki sille temput ja kakun päälle se levittyi kauniisti. Ei tosin ollut kovin riittoisaa, tämä kakku olisikin tarvinnut kaksi purkkia yhden sijaan. Miehestä se oli hyvänmakuista kermaa.

Keskustelu kahvipöydässä

Äiti: Tämähän on hyvää!

Minä: En kai mä nyt pahaa kakkua viitsisi leipoa.

Ä: Ei vegaanikakuista aina tiedä...

Ei tämä kakku vedä vertoja kakunkoristelublogien kakuille, mutta mulle se kelpasi ulkonäöllisesti.

647373.jpg

Reilun kokoiseen kakkuun ainekset:

Pohja perusreseptin mukaan, 1 annos. Paiston pohjan uunipellillä ja kypsänä leikkasin sen 4 osaan, jotka kokosin päällekäin.

Täytteenä oli soseutettuja pakastemansikoita, siivutettuja persikanpuolikkaita mehussa ja banaani viipaleita. Jonkun kerroksen välissä oli myös kermaa, kakun suoristamiseksi. Kostutin kakun reilusti (nestettä meni n. 4-5 dl) omena-mansikka-sitruunamehulla.

Päällä on 1 prk Go green vispiä ja SoyaToo pursotinkerman jämät, persikan viipaleita, pakastemansikoita, mansikkamehusta ja hyytelösokerista tehtyä kiillettä ja mantelirouhetta.

647398.jpg