Toissapäivänä tein pitkästä aikaa ruokaa, jota ensimmäisen kerran söin ravintolassa 1995. Helsingissä oli joskus Tempura niminen kasvisravintola, jonka kaikista ruuista tykkäsin. Ainoastaan ravintolan nimikkoruokaa en voinut syödä. En muista kuitenkaan koskaan saaneeni siellä pahaa ruokaa. Pidin myös paikan erikoisuudesta eli Gomassiosta pöydissä. Gomassio on "sormisuolaa", joka on tehty paahtamalla suolalla maustettuja seesaminsiemeniä, jotka sitten jauhetaan hienoksi. Teen tätä omaa versiotani niiden pastasta aina muutaman kerran vuodessa.

Kermainen kikherne-tomaattipasta

1 sipuli pilkottuna

1 valkosipulinkynsi pilkottuna

5 dl keitettyjä kikherneitä

0.5-1 prk tomaattimurskaa (riippuu murskan maun voimakkuudesta, itse käytin pirkan luomu tomaattimurskaa vajaan purkin ja vähempikin olisi riittänyt

0.5 prk kaurakermaa

paprikajauhetta, mustapippuria, ripaus chiliä, hyppysellinen tummaa sokeria

yrttisuolaa

öljyä

Kuullota ensin sipulit öljyssä, lisää loput mausteet ja anna paistua hetki. Lisää joukkoon kikherneet ja tomaattimurska. Ehkä kastike kaipaa myös lorauksen vettä. Anna kastikkeen kiehua n. 15 min. Lisää lopuksi kaurakerma joukkoon. Keitä kaveriksi täysjyvä tagliatellea.