Tänään oli niin kaunis päivä, että opetusharjoittelusta päästyäni jaksoin vielä innostua kokkailusta. Osittain se oli kyllä pakollistakin. Huomenna on mun harjoittelun viimeinen päivä ja halusin leipoa opettajilleni kiitokseksi jotain hyvää. Koska uuni lämpiäisi leivontaa varten ajattelin olla ekologinen ja laittaa samalla ruuankin uunissa. Uunin lämmitys vie paljon sähköä, eikä sitä kannattaisi vain yhden ruuan takia lämmittää.

Ollessani kaupassa ruokaostoksilla huomasin soijamaitohyllyssä uutuuden eli Go green Vispin. Purkissa  sanotaan sitä käytettävän kuin vispikermaa. Ostin sen tietysti, mutta vielä en ole ehtinyt kokeilemaan. Ajattelin kokeilla äitienpäiväkakkuun. Toivottavasti on hyvää, ettei äiti joudu pettymään. Tai enemmän meistä varmasti pettyisin minä, jolla on suurelliset suunnitelmat kakun varalle.

Mainostampa vielä toistakin tuotetta. Viime viikolla käydessäni K-kaupassa huomasin siellä olevan tuote-esittelyssä hasselpähkinä-manteli riisimaitoa. En ollut vielä aikaisemmin tavallisessa kaupassa törmännyt riisimaitoesittelyyn, joten täytyihän sitä maistaa. Yleensä kammoksun kaikkia maustettuja maitoja (vaniljanmakuista soijamaitoa lukuunottamatta), mutta yllätyksekseni pidin tästä. Hieman erikoisen makuista, mutta pähkinäistä. Jos pidät etenkin karvasmantelin mausta, niin kannattaa kokeilla.

Kasviskiusaus

571763.jpg

5 isoa perunaa (jauhoista tai yleisperunaa)

1 paprika

1 pieni kesäkurpitsa

1 sipuli

2 dl soijasuikaleita (mun lemppareita on Soyappetitin)

1 prk kaurakermaa

kasvisliemijauhetta, suolaa, pippuria ja paprikajauhetta

vettä

Keitä soijasuikaleet niukassa vedessä, joka on maustettu kasvisliemijauheella, pippurilla ja paprikajauheella. Pilko kasvikset viipaleiksi, Paprikaviipaleet kannattaa pieniä. Sekoita uunivuoassa kasvikset ja soijasuikaleet keitinvetensä kanssa. Lisää joukkoon kaurakerma sekä suolaa ja pippuri tarvittaessa. Paista uunissa 230 asteessa noin tunti. Anna vetäytyä hieman ennen tarjoilua.

 

Vadelma-suklaa muffinsit

571772.jpg

4 dl vehnäjauhoja

1 dl tummaa kaakaojauhetta

2 dl sokeria

3 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

50 g maidotonta margariinia sulatettuna

4 dl soijamaitoa

100 g tummaa vegaanista suklaata pilkottuna

n. 2 dl pakastettuja vadelmia (kyllä tuoreetkin käy, mutta pakastetut pysyvät kivasti kokonaisina taikinaa sekoitettaessa)

Sekoita kaikki kuivat aineet, lisää soijamaito joukkoon. Lisää vielä sulatettu margariini joukkoon. Sekoita varovaisesti suklaapalat ja vadelmat. Annostele vuokiin, annoksesta tulee 12 kpl. Kivan näköisiä muffinseista saa kun käyttää muffinsipeltiä ja laittaa sen kuppeihin vielä muffinsivuoat.

Mä oon aina miettinyt pitäisikö näitä kuorruttaa. En ole vielä koskaan tehnyt sitä, sillä niin maistuvia nämä ovat näinkin. Kuorrutus voisi olla liikaa tai sitten esimerkiksi mokkapalakuorrutuksen kaltainen tökötti voisi tehdä näistä herkkujen herkkua. Ehkäpä kokeilen ensikerralla.