Mä suorastaan rakastan munakoisoa eri muodoissa. Tämä resepti on saanut vaikutteita intialaisen keittokirjan kuvasta. En jaksa ikinä seurata sen ohjeita, kun ovat niin monimutkaisia. Pahoittelen kuvaa, ruokakuvaus on taiteenlaji, joka ei ole mulla hallussa.

520560.jpg

 

1 munakoiso

1 sipuli

2 tomaattia

2 dl maustamatonta soijajugurttia

currypastaa

suolaa

öljyä

Reseptin voit valmistaa kahdella tavalla:

1. Kevyemmin

Pistele munakoisoon haarukalla reikiä. Laita se uuniin n. 250 asteeseen  n. 15 min (aika voi vaihdella paljonkin munakoison koosta riippuen, mutta sen on hyvä olla siellä kunnes pinta on muuttunut ruskeaksi). Anna munakoison jäähtyä niin kauan, että voit koskea siihen käsilläsi. Leikkaa munakoiso halki ja kaavi sisukset lusikalla ulos. Pilko niitä tarvittaessa vielä hienommaksi. Pilko sipuli ja tomaatti ja paista niitä öljyssä pannulla, kunnes tomaatit ovat muussautuneet. Lisää joukkoon currypastaa (määrä riippuu käyttämäsi currypastan tulisuudesta) ja suolaa. Paista hetki ja lisää munakoisot joukkoon. Kun munakoisot ovat kuumenneet lisää jugurtti. Kannattaa tarjoilla heti, sillä jugurtti juoksettuu helposti seisoessaan.

2. Rasvaisemmin

Pilko munakoiso kuutioiksi. Laita pannulle runsaasti öljyä ja paista kunnes munakoisot ovat pehmenneet ihan pehmeiksi (vaatii aikalailla öljyä). Kun munakoisot ovat pehmeitä siirry seuraamaan ohjetta 1, kohdasta, jossa aloitetaan pilkkomaan sipulia ja tomaattia. Munakoisot saavat olla pannulla lisätessäsi sipulin ja tomaatin sinne.