Tää on yksi mun helpoista ja nopeista bravuureista. Tätä on mukava tehdä aamulla nopeasti evääksi töihin, tarjottavaksi kavereille ja piknikilläkin tätä on mukava syödä. Tänään tein tätä nopeasti töistä tultuani hirveän nälkäisenä. Valmistukseen menee enintään 10 min, jos kikherneet ovat valmiiksi keitettyjä. Parhaimmillaan tämä kuitenkin on hieman vetäytyneenä.

Tässä on myös aivan pakko mainostaa Helsingissä olevaa ihanaa karkkikauppaa. Yliopistokadulla sijaitseva Bärenland myy muutamaa lajia vegaanisia karkkeja, joissa lisäaineiden käyttö on pyritty minimoimaan, Väri- ja makuaineet ovat kasviksista ja hedelmistä. Ja karkit aivan sika hyviä ( ja meilkein terveellisiä...)! Ainio huonopuoli niissä on, että ne myydään isoissa pusseissa.  Nam nam mitä nallekarkkeja.

2-3 hengelle

1,5 dl vettä

1,5 dl täysjyvä kuskusia

2 tomaattia

puolikas kurkku

n. 3 dl keitettyjä kikherneitä

2 rkl paloiteltuja aurinkokuivattuja tomaatteja ja niiden öljyä

sitruunamehu (n. 1 sitruuna)

yrttisuolaa

mustapippuria

(pepperonipaloja ja tuoreita yrttejä)

Kiehauta vesi (yleensä itse lämmitän minuutin verran mikrossa kulhossa, johon salaatin teen). Lisää joukkoon kuskus. Anna sen turvota muutama minuutti ja sillä aikaa pilko tomaatit ja kurkku. Sekoita kaikki aineet. Maista ja lisää tarpeenmukaan öljyä aurinkokuivatuista tomaateista, sitruunamehua ja suolaa. salaatin kannattaa antaa vetäytyä edes hetki, jotta kuskus imee maut itseensä. Kesäisin lisään yrttipenkistä salaatin joukkoon persiljaa, minttua, oreganoa ja timjamia.