Kouluruokaimuistoissani on piirtyneenä myös nakkikastike. Mutta ei niin hyvällä. Sen erityispiirteenä oli kirkkaanoranssi väri. Kaikki kuitenkin muuttui viime kesänä syödessäni Hermitagessa. Minulle tarjoiltiin kerrassaan ihanaa - kirkkaanoranssia kastiketta. Silloin tajusin sehän on tomaattinen(kaura)kermakastike!

1105329.jpg

1 rkl tomaattipyreetä
2-3 rkl vehnäjauhoja
2 dl vettä
1 dl kaurakermaa
yrttisuolaa, viherpippuria

Sekoita kaikki aineet paitsi kaurakerma keskenään esim. kulhossa (tai uhkarohkeasti suoraan kuumalla pannulla, mutta siinä on jauhojen paakkuuntumisvaara) ja lisää ne pannulle. Anna kiehua hetki, kunnes sakeutuu ja lisää sitten kerma. Hauduta hetki.

Ja kaveriksi piti saada jotain tukevaa eli papupihvejä (8 kpl).

1105339.jpg

4 dl keitettyjä ruskeita papuja muussattuna esim. sauvasekottimella
1 dl kikhernejauhoja (gram flour)
0,5 dl vehnäjauhoja
1 sipuli
1 porkkana
1 tl suolaa
2 tl Chilimausteseosta (siis sellaista jauhetta, joka ei ole kovin tulista vaan sisältää mm. paprikaa ja jeeraa)
öljyä paistamiseen
(vettä tarvittaessa)

Sekoita ensin kulhossa muussatut pavut ja kuivat aineet. Pilko sipuli ja raasta porkkana. Paista niitä ensin öljyssä pannulla. Sekoita ne muun taikinan joukkoon. Paista pihvit pannulla öljyssä.

Eipä hullumpi ateria, keitin kaveriksi vielä perunoita ja lisukkeeksi kaivoin jääkaapista eiliseltä jääneet marinoidut porkkanat. Kaikenlaiset mari´noidut porkkanat ovat muuten herkkua. Ensimmäisen kerran söin sellaisia Pariisissa falafelpaikassa pitaleipäni välissä. Ja siitä paikasta haaveilen edelleen.