988511.jpg

En tosiaan voi mainostaa tätä reseptiä ihan itse keksimäkseni. Nämä vain ovat niin hyviä ja yllättävän helppoja tehdäkin.

Merilevälevyn sisällä:

Puuroriisiä (kypsän riisin joukkoon sekoitin riisiviinietikkaa, suolaa ja sokeria liuotettuna veteen) tai jos haluaa niin Sushiriisiä

kurkkua, savutofua, paprikaa ja avokadoa suikaleina sekä

Marinoituja porkkanoita:

1 porkkana raakana ja suikaloituna ohuiksi suikaleiksi
paahdetuista seesaminsiemenistä tehtyä öljyä (tumman ruskeaa)
ropsaus (eli vähän enemmän kuin ripaus) sokeria
1 rkl soijakastiketta
0,5 tl inkivääriä raastettuna
loraus riisiviinietikkaa
 
Sekoita kaikki aineet. Anna marinoitua vähintään 15 min., mutta mitä kauemmin sen parempi.

Levitä ensin jäähtynyttä riisiä 3/4 osalle levystä, laita täytteet riviin koko levyn mitalta ja rullaa. Rullaamisessa yleensä käytetään apuvälineenä pientä bambumattoa, mutta en mä kyllä ole koskaan sen avulla näitä tehnyt. Rullailen ne paljan käsin, mutta keittiöpyyhettäkin voi käyttää apuvälineenä.

Tarjoile vähäsuolaisen soijakastikkeen, wasabin ja inkiväärien (pickeled ginger) kanssa.