Ruokablogin pitämisessä vaikeinta on kuvaaminen. Vaikeinta siinä tuntuu olevan se ehtiminen. Kun ruoan on saanut viimeinkin valmiiksi, nälkä on niin kova, ettei kuvaaminen käy mielessäkään. Ja yleensä koko kattilallinen tulee tyhjennettyä kerralla huolellisesti. 

1 sipuli

1 valkosipulinkynsi

2 porkkanaa

5 dl keitettyjä kikherneitä

1 prk tomaattimurskaa

loraus kaurakermaa

suolaa maun mukaan

mustapippuria

1 tl jeeraa

1 tl paprikajauhetta

1 tl kuivattua basilikaa

n. 1 dl vettä

öljyä paistamiseen

Pilko kasvikset ja paista niitä muutama minuutti öljyssä pannulla. Lisää mausteet ja paista niitä vielä hetki. Lisää tomaattimurska ja kikherneet. Anna kiehua kymmenisen minuuttia. Soseuta sauvasekoittimella. Joukkoon kannattaa jättää muutamia kokonaisia kikherneitä koristukseksi. Lisää kaurakermaa ja vettä tarpeen mukaan. Lämmitä kastike kuumaksi uudelleen, maista ja tarjoile täysjyvä spagetin kanssa.

Tätä kastiketta syönyt vieras kaapi kastikkeenloput myöhemmin pannulta leipänsä päälle.